gasthuis 18, bemelen | 043 - 407 24 58 | info@wolfshuis.nl

Download

Op pad met informatie op uw telefoon of tablet.

In de klappers in onze B&B treft u informatie en tips aan over Eten & Uitgaan en algemene informatie. Dezelfde informatie kunt u hier downloaden voor gebruik op Smartphone of Tablet. De wandellingen verwijzen naar de wandelsite wandelgidszuidlimburg.com. De OV info verwijst naar de site van Arriva.

praktisch
 

 

openbaar vervoer

De bussen naar Maastricht en naar Valkenburg stoppen praktisch voor de deur. MAAR LET OP: 's avonds na 7 uur en zondag hele dag dient u uiterlijk 1 uur vooraf de bus bestellen via: 0800 - 022 40 50. Deze bus stopt niet voor de deur maar bij halte Gasthuis (500m. richting Maastricht) 

TIP: culinaire wandeling in Vijlen

Het is 20 minuten rijden met de auto, maar in 'bergdorpje' Vijlen (bij Vaals) is een mooie wandeling uitgestippeld met culinaire tussenstops, ondermeer langs wijndomein St. Martinus (in 2016 uitgeroepen tot beste wijngaard van Nederland en België). Starten kan het hele jaar door tussen 10.00 en 13.00 uur bij Hotel Restaurant Vijlerhof, waar de route verkrijgbaar is. De route is ook te koop bij de VVVLimburg-winkels in de regio. Een dag op pad voor een schitterende wandeling en Bourgondisch genieten voor € 19,50 per persoon. Onze  B&B gasten waren hier erg enthousiast over, meer informatie: www.bergdorpje.nl

In de klapper vindt u prints van een aantal wandelingen van de wandelsite wandelgidszuidlimburg.com. Maar op uw telefoon downloaden is misschien wel zo handig.

wandel- en fietsroutes Zuid-Limburg

Onze persoonlijke wandel- en fietsroutes staan op 'Runkeeper':

https://runkeeper.com/user/1970655726/route/3840292

maak een bookmark op uw telefoon en gebruik de kaarten onderweg.

VVV Zuid-Limburg heeft uiteraard ook een aantal routes online staan. Je kunt ze op alle mogelijke manieren downloaden op je telefoon of gps-apparaat:
https://www.vvvzuidlimburg.nl/te-doen-in-zuid-limburg/routes-in-zuid-limburg/

'Wandelgids Zuid-Limburg' is een prima bron voor mooi en goed beschreven wandelingen, ze zijn als Pdf te downloaden op je telefoon. Je vindt ze hier:

...en hier hun wandelingen vanaf/rondom*ons B&B:

 

Fiets- en wandeltochten met maaltijd-arrangement. Kijk ook eens in de Voerstreek (fietsen | wandelen) in België, net onder Zuid-Limburg. 

Weblinks

Steden als Maastricht, Luik en Aken binnen handbereik.

Naast veel natuur - wandelen en fietsen - biedt de wat ruimere omgeving alles wat je wensen kunt. In toeristisch Valkenburg zijn restaurants en winkels. Wat te denken van Maastricht: monumentenstad bij uitstek, met musea, galeries, winkels - veel mode, theaters en bioscopen en de hoogste horeca-dichtheid van het land.

Iets verderop is een dagje buitenland een prima optie: de uitgestrekte natuur van de Ardennen en de Eifel en natuurlijk Aken, de stad van Karel de Grote en Luik, de ‘noordelijkste Zuid-Europese stad’. Tongeren heeft Romeinse roots en op zondagochtend is er de fameuze antiekmarkt.

Weblinks

 • Bonnefantenmuseum oude kunst en spraakmakende actuele kunst in het markante gebouw van Aldo Rossi aan de oever van de Maas in Maastricht.
 • Natuurhistorisch Museum de geschiedenis van de ondergrondse en bovengrondse natuur. Van Mosasaurus tot Korenwolf. In een prachtige presentatie in Maastricht.
 • VVVMaastricht alle toeristische informatie overzichtelijk gepresenteerd.
 • Maastrichtnet cultuuragenda voor de stad.
 • Zuiderlucht cultuurtijdschrift met uitgebreide online agenda
 • VVV Zuid-Limburg toeristische informatie over Valkenburg en het Heuvelland.
 • Schunck interessante actuele kunst in Heerlen, in het 'glaspaleis' het meesterwerk van architect Peutz uit de 30er jaren.
 • Heerlenmurals talrijke muurschilderen van internationale vermaarde graffiti-artiesten maken Heerlen een bezoekje waard.
 • Zuidlimburg.nl algemene informatie over wonen en werken in Zuid-Limburg.
 • Aken toeristische informatie over de stad van Karel de Grote.
 • Luik alle informatie over 'de meest noordelijke Zuid-Europese stad'.

 

img_6919
l1000703
pieterpad_near_bemelen
l1000922
bemelen-bemelerberg_groeves_(1)